dimecres, 27 de febrer del 2013

Antique & Vintage


A la Botiga podeu trobar objectes antics i vintage. 

Quan diem antic parlem de coses que existeixen des d'una època anterior, coses del passat (de principi del s.XX cap enrere), en canvi al parlar de vintage ens referim a articles d'algunes dècades anteriors (anys 60-90).
La paraula vintage, prové de l'anglès i significa l'any en què s'ha produït un vi de qualitat, una bona anyada. Com a adjectiu denota alguna cosa del passat d'alta qualitat, especialment quelcom que representa el millor de la seva classe.

Alguns exemples d'objectes antics que podeu trobar a la botiga:

Antic Molinet de Cafè de la casa "Peugeot Frères" amb l'etiqueta original de llautó i en perfecte estat. Primera meitat del segle XX.


Una mica d'història:
Peugeot comença la fabricació de molinets de cafè a partir del 1840 fins al 1960. L'etiqueta ovalada de llautó amb la inscripció Peugeot Fréres Valentigney (Doubs) amb el lleó sobre la fletxa ens indica el periòde de fabricació del molinet (entre 1880-1936). 
La primera placa era rectangular i a partir del 1865 s'ovalitza, però no és fins al 1880 quant apareix el lleó de Peugeot per primera vegada al logotip. També sabem que la placa ovalada de llautó desapareix l'any 1936.


Antiga Balança de la marca Catenot Beranger et Cie (Brevetes a Lyon, portee 40kg). Segona meitat del segle XIX.


Una mica d'història:
Joseph Béranger (fabricant de Lyon,1802-?) va perfeccionar la balança Roberval (1602-1675) i a partir de 1845 aconsegueix la patent per la seva fabricació. El seu successor Catenot va estar al capdavant de la fàbrica entre 1857 i 1863, any de la seva mort. Seguidament el 1866 la seva vidua donarà nom a la nova marca (Trayvou). D'aquesta manera podem datar fàcilment la balança entre 1857 i 1866.


Alguns objectes vintage a la venta:

Arxivador metàl·lic, estil industrial.


Ampolles tipus garrafa de vidre color verd.


Molinet de cafè metàl·lic de la marca ETNA


Calaix d'impremta de fusta






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada