dilluns, 29 d’abril del 2013

Taula de cuina

Presentem una novetat de la botiga: reproducció d'una taula "tocinera", petita taula de treball per cuina, que també es pot utilitzar per taulell de botiga, escriptori, petita taula de menjador, ...



Les mides són aproximadament de 100cm de llarg per 60cm d'ample i 80cm d'altura.


A continuació mostrem alguns dels passos que hem seguit per la construcció de la taula.


  1. primer de tot tallem a mida els diferents elements: 4 potes de 80cm (4,5x4,5cm), 2 travessers de 80cm (10x2cm), 2 travessers de 40cm (10x2cm) i el tauler que en aquest cas és de tarima de pi encadellada (4 taulons de 100x14x2cm). Cal tenir en compte a l'hora de tallar els travessers deixar un marge extra de 2cm per banda que seran els encaixos a les potes. (eines: serra, llapis, escaire, cinta mètrica)
  2. fer i marcar els encaixos(en aquest cas metxes) de cada travesser amb la seva pota corresponent, i tot seguit muntar l'estructura. (eines: llapis, cinta mètrica, escaire, enformador, massa, serra)
  3.  Un cop encolada l'estructura de potes i travessers i passades 24h, hi clavarem 2 espigues de fusta per cada encaix per reforçar l'estructura.
  4. tot seguit es realitza el tauler, 4 taulons de fusta encadellats que s'unirà a l'estructura mitjançant llistonets cargolats a ambdues bandes.
  5. Un cop acabada la taula donem els acabats, en aquest cas farem un efecte envellit a les potes i travessers deixant el sobre amb fusta natural. Per donar un aspecte envellit primer tenyim la fusta amb un tint fosc (nogalina, betum de judea o un lasur color noguer que també protegeix la fusta). Tot seguit donem la capa de blau amb pinzellades irregulars donant un efecte desgastat. 
  6. Per finalitzar es protegeix la fusta mitjançant un tapaporus (vernís nitrocel·lulòsic) i finalment donem un acabat amb cera d'abella.

    Altres passos que no s'han detallat son: donar una capa  preventiva de matacorc a tota la fusta, matar els cantons de les potes mitjançant un ribot per donar esveltesa, cargolar uns llistonets sota el tauler per evitar-ne el vinclament.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada