dissabte, 1 de febrer del 2014

Flors grogues a La Botiga de l'Anxova


Les plantes són una bona manera de posar color a aquests dies grisos d’hivern. A la Botiga de l’Anxova mai ens falten flors i plantes, ens encanten!




  
A l’estiu ens agrada decorar amb roses d’aquelles d’abans, de les que fan olor; amb calèndules, margarides i lavanda fresca.

A l’hivern les flors amb preferència són els narcisos. Tot i que segons els manuals de jardineria són flors de primavera, aquí a l’Empordà a mitjans de gener ja despunten les fulles i ara mateix ja en trobem de florits en el jardí.

Els narcisos no tenen bellesa inigualable. I aquesta bellesa va acompanyada d'una delicada i subtil fragància.  Els botànics els van batejar així en  honor a Narcís (Νάρκισσος), aquell personatge  de la Mitologia Grega, que tant homes com dones se n’enamoraven, però ell els rebutjava. No queia ni als encants de les nimfes.
Nosaltres si que hem caigut a la temptació i hem comprat un test. L’hem col·locat en una estanteria blanca. Hi dóna tant de color... Per amagar el test de plàstic, l’hem posat dins d’una cassoleta antiga d'aram. La veritat és que el conjunt queda d’allò més bonic. Un gat blanc  NITUWOOD, la lletra B blava NITUWOOD i una ANTIGA REGADORA DE BRONZE (amb una planta kalanchoe) completen la composició. 


Composició: Antiga cassola de coure, Antiga regadora de bronze,
Gat blanc fusta DM NITUWOOD, Lletra B blava NITUWOOD


La veritat és que de flors grogues a la Botiga de l'Anxova sempre en trobareu. N'utilitzem de seques per posar el toc final a Lletres de Fusta NITUWOOD o a paquets regal.
Les recol·lectem a l'estiu, en fem farcellets que després pengem per assecar-les. 

Aquí us deixem algunes fotos on podreu veure el petit detall de les flors.

   Detall paquet regal . Caixa vintage NITUWOOD color blau


Productess NITUWOOD: 
Pissarra A4, Cèrvol Pissarra, Cor Blanc DM 18cm, cor petit, caixa feta amb fusta reciclada



 Lletra de fusta DM 16cm NITUWOOD

 Lletra de Fusta DM 20cm color blau NITUWOOD

 Cor de fusta DM color rosa NITUWOOD. 
Antiga gerra d'aram. Antic molinet de café

Per últim últim us deixem amb un raconet de la Botiga de l'Anxova, on aquesta antiga taula de roure restaurada seria el lloc ideal per classificar flors i plantes seguint un bon llibre de botànica. 

 
Antiga taula de roure restaurada. Premsa.
Caixes de fusta de pi i fusta reciclada NITUWOOD.
 Pissara A4 NITUWOOD. Antiga cassola d'aram (amb Marquesa). 
Antiga làmpada (amb bronze, ceràmica i vidre)




 



PD: Si heu caigut a la temptació dels narcisos i n'heu comprat un test, espereu que floreixin, gaudiu-ne, adorneu casa vostra i quan veieu que les fulles queden seques, llavors trasplanteu-los en un test més gran, o directament al jardí. Veureu com s’aniran multiplicant i l’any següent tindreu un esclat de colors. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada